Kdo jsem
POMÁHÁM LIDEM
poznávat duši čajů a bylin, které přispívají k vylepšení zdraví, vedou k poznání duše vlastní a k pochopení sebe sama v kontextu složitosti okolního světa...
Dovážím do Čech čaje a byliny z "Indočíny" - špičkové thajské čaje a byliny v bio kvalitě (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA) a příležitostně čaje a byliny vietnamské; pořádám čajové degustace a cestopisné pořady s čajem; podílím se na čajové vzdělávání zájemců o čaj v gastronomii. Mnoho let se zajímám o čaj, byliny, čajovou kulturu a s tím spojené souvislosti. Uhranula mě Indočína a okolí, kde pro sebe i pro vás objevuji nové čaje a byliny. Nezáleží mi příliš na tom, zda jsou drahé, levné, příliš známé až "profláklé" nebo naopak, zcela neznámé či zapomenuté, raritní a pro jiného třeba nezajímavé... Rád zkoumám život čaje. (1) Zajímají mě nejširší kulturní souvislosti, jež čaj i byliny v sobě nesou, jež je provázejí a které jen tak nesdělují. Fascinuje mě ta-jemná duše čajů a bylin! (2). Čaj často popíjím v přírodě, kam chodím hledat přítomné okamžiky nekonečna!
JSEM VYNÁLEZCEM JEDINEČNÉ BYLINNÉ ČOKOLÁDY
("ašské"), která spatřila světlo světa v únoru 2024 aby - jako zcela ojedinělá a první na světě - pomáhala lidem "zdravěji osladit život" :-)...
TO, CO DĚLÁM, MI ČASTO DOVOLUJE BÝT
(1) jeho projevy, původ, pěstování, výroba/vznik, příprava a účinky, skladování prodej a podobně...
(2) ...a zajímá mě spousta jiných věcí - půstování druhu všelikého (standardní i přerušované půsty), přiměřeně pomalý i nepřiměřeně rychlý pohyb, zdravé dýchání, efektivní minimalismus, otužování, dobré - i zdravé - jídlo a pití, fotografování, literatura, "muzika" - jazz a klasika, angličtina, dobré výstavy a filmy ... a další "věci" (udržitelné flow, mindfulness a funkční životní styl založený na "magické sedmičce", "pomalém hoření" a "MBP" ...); čtu RESPEKT a poslouchám některá zajímavá rádia, nesleduji televizi, často chodím do přírody (zejména na kamení, za "geologií in situ" a mechy) a zkouším žít v přítomnosti